Posted on Hozzászólás most!

Ereszcsatorna szerelés

Természetesen a legjobb megoldás ha a probléma észrevétele után azonnal szakembert hívunk,de a továbbiakban felsorolok néhány apró segítséget ha mégis házilag állunk neki kijavítani a hibákat.

1., Az ereszcsatorna lejtése nem megfelelő : ezt a legkönnyebben vízmérték segítségével tudjuk megnézni. A lejtésnek mindig a függőleges szakasz felé kell lejtenie! Mértéke legalább 0,5%. A csatornavasakkal tudjuk a legegyszerűbben korrigálni ezt a problémát. Ezek finom igazítása kézzel lehetséges. Lehet azonban hogy a csatornatartók elöregedtek és emiatt nem jó a lejtés,ilyenkor szükséges a vasak cseréje. Ebben az esetben viszont legyünk körültekintőek, mert ezek a csatornatartók minden esetben a tető alsó részéhez vannak rögzítve. Lehetséges, hogy ebben az esetben a tetőt is bontani kell. Figyeljünk, hogy ne okozzunk ezzel újabb ázást.

2., Csatorna kifordulás : ilyenkor sajnos a tetőről lezúduló víz a falra folyik,mert a vízszintes és függőleges rész találkozása teljesen szétcsúszik. Ennek orvosolása nem könnyű,hiszen a függőleges szakaszt(lefolyócső,ívek,betorkoló üst) teljesen vissza kell bontani,majd újra felszerelni a vízszintes ereszcsatornára.

3., Lukas ereszcsatorna : ebben az esetben ideig-óráig orvosolható a probléma szilikon tömítőanyaggal,DE ez nem jelent végleges megoldást. A lyukak kiragasztása lehetséges megoldás,fontos a megfelelő tömítő anyag például a butibond(alumínium bevonatú ragasztó). A legjobb megoldás az ereszcsatorna cseréje az adott szakszon.

4., Lefolyócső (függőleges szakasz) dugulása : segítség lehet ha slaggal nagy nyomással átmossuk a lefolyócsövet. Viszont ha ez nem sikerül akkor a dugulás akkora mértékű,hogy javasolt a lefolyócső azon szakaszának rosszabb esetben teljes hosszának cseréje. Érdemes a régivel kompatibilis csőre cserélni a régit a könnyebb szerelhetőség miatt.

Teljesen szétcsúszott az ereszcsatorna és a lefolyócső
Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük