Posted on

Ereszcsatorna tisztítás

Hamarosan itt a tavasz,legalábbis reméljük. Szerintünk szakemberek szerint,ilyenkor és késő ősszel a falevelek lehullása után ajánlott az ereszcsatornát kitisztítani. Ez a munka nem kedvenc elfoglaltsága az embereknek,de bizony időnként muszáj elvégezni különben a száraz falevelek,mohacsokrok ,madárfészkek eltömíthetik,és a víz nem folyik el rajta.

A nyár és az ősz során könnyen összegyűlnek az ereszcsatornában a gallyak a száraz levelek,madárürülék,amit az ember észre sem vesz,amíg le nem esik az első hó,vagy nincs nagy esőzés. Mire az észreveszi,általában már késő.

Mi történik ha a takarítás elmarad? Ha nem tud elfolyni a víz,megül a csatornában és idővel akár túl is csordulhat. A pangó vízben elkezdenek rothadni az ázó levelek,és könnyen bepenészesedhet az egész rendszer,a penész pedig komoly egészségügyi problémákat okozhat ha bejut a házba. A tető vagy akár a pince is beázhat a szeméttel eltömődött ereszcsatorna miatt, jelentős károkat okozva ezzel a tulajdonosnak/lakóknak.

A megelőzés lehet az egyik legjobb és legegyszerűbb. Javasoljuk az ereszhálót.

Az ereszháló megakadályozza hogy az ereszcsatornába hulljanak a falevelek,elszáradt faágak ,így, ha idejében szerelünk/szereltetünk fel ereszhálót,akkor nem kell annyit bajlódni a csatorna takarítással.

Köszönöm ha elolvasta!