Posted on 2 hozzászólás

Tetőn lévőszegélyek

Antenna papucs: A tetősíkon átvezetett rendszerint vasból készült oszlopok,rudak vízszigetelésére használt épületbádogos elem,melyet a fedőelemek közé szoktak illeszteni.

Kéményszegély: A kémények körbeszegésére alkalmazott bádogszegély,mely a kéményfal és a tetősík találkozásánál,a tetőfedő elemek közé beépítve megakadályozza a csapadék bejutását.

Tetőkibúvó: Belülről zárható,fakeretre előre rögzített bádogszegély,mely a tetőre való kijutást szolgálja.

Ereszszegély: Az ereszszegély avagy cseppentőszegély feladata az ereszről a csatornába vezetni a csapadékot. Zsindely fedéseknél elengedhetetlen az alkalmazása.

Falszegély: A fal és a tetőfedő anyag találkozásához beépített szegély. Létezik belőle sima illetve állókorcos kivitel. Előbbit leginkább zsindelyhez, cserepeslemezhez utóbbit cseréphez szokták alkalmazni. A falra felálló rész tetejét érdemes valamilyen tömítő anyaggal kikenni (pl.: kültéri sziloplaszt)

Oromszegély: A tetősík szélén lévő deszkát (lásd: oromdeszka, verébléc) burkolják le vele, ezzel akadályozva meg, hogy a szélső fedőelem mellett befollyon a víz. Létezik belőle sima illetve állókorcos kivitel. Előbbit zsindelyhez, cserepeslemezhez, utóbbit leginkább cseréphez használják.

2 thoughts on “Tetőn lévőszegélyek

  1. Major thanks for the article. Thanks Again. Keep writing. Loise Andrej Snoddy

    1. Thank you for the praise.
      I will continue!
      Thanks for reading.

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük