Posted on Hozzászólás most!

Ereszcsatorna

A háztető fontos kiegészítője az esővizet,hóváladékot biztonságosan elvezető ereszcsatorna. Az eresz állapota nem pusztán esztétikai kérdés,a ház egészére kihat.

Az ereszcsatornákat megkülönböztethetjük szelvényük és elhelyezésük szerint:

-félkör és négyszögszelvényű függő ereszcsatornákat

-párkányon ülő csatornákat

-fekvő ereszcsatornákat

-és attika csatornákat.

A függő ereszcsatornák szinte egyeduralkodókká lettek a házakon. Érthető módon,hiszen ezek anyagszükséglete a legkedvezőbb,egyszerű felszerelésük és karbantartásuk,cseréjük is gyorsan elvégezhető. Ez a típus az eresz alá szerelt csatornatartókon nyugvó,vályú alakú rendszer. A korszerű csatornák elemekből állíthatók össze. Fokozott figyelmet igényel,hogy a tető fedőanyaga kellően takarjon az eresz szélére,hogy a víz ne juthasson a tető alá,és ne is folyhasson túl az ereszen. Az ereszt a tartó kampókkal állítják be a szükséges lejtésre,ami általában 2-3% a lefolyócső irányába.

Milyen fajtát válasszunk?

Esőcsatornából igen széles a választék,könnyen megtalálhatjuk a házunk stílusához,színvilágához leginkább illő fajtát. Az esőelvezetők különböznek anyagukban,színükben és profiljukban,de keresztmetszetükben,hosszméreteikben, azonban összeszerelési módjukban hasonlóak.

A következő bejegyzésben,részletesebben leírom milyen fajták vannak!

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük